OBITELJSKO POLJOPRIVREDNO GOSPODARSTVO

uzgoj gljiva BUKOVAČA
proizvodnja SUPSTRATA za uzgoj bukovača

O nama

OPG Tucman
Obiteljsko Poljoprivredno Gospodarstvo "Tucman"

pictureZovem se Tihomir Tucman i voditelj sam Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva ' Tucman' koje se bavi uzgojem gljiva bukovača kao i proizvodnjom supstrata za uzgoj bukovača.
Gljive sam počeo brati s ocem koji je prenio tu ljubav na mene dok sam još bio klinac od pet godina. U početku su to bili vrganji, lisičice, sunčanice, a danas je to 30-tak vrsta koje redovito konzumiram i pokušavam educirati ljude oko sebe o njihovim hranjivim i ljekovitim svojstvima.
Dolaskom na studij agronomije, počeo sam malo više istraživati o gljivama te me fascinirala mogućnost komercijalnog uzgoja gljiva. Diplomirao sam na Agronomskom fakultetu u Zagrebu gdje me svijet gljiva dodatno privukao na kolegiju gljivarstva kod prof. Romana Bošca. Ubrzo nakon toga započeo je prvi, ujedno i uspješan, pokušaj uzgoja bukovače na svega nekoliko panjeva. Zatim su uslijedile godine eksperimentiranja i laganog proširivanja proizvodnje uglavnom za vlastite potrebe.
2007 godine uvidio sam potrebu za izgradjnom komore za intenzivan uzgoj bukovače, te registriranjem u upisnik poljoprivrednih proizvođača. Od tada do danas pokušavam osigurati konstantne prinose.
Prostor jeveličine cca 60 m2 koji je podjeljen u 2 jedinice od po 30 m2. U svaku jedinicu stane 3 tone supstrata. Osim toga postoji  komora za dozrijevanje supstrata kapaciteta nekoliko tona.

 

LOGO

Kontakt

Tihomir Tucman dipl.ing.agr

mob: 098 9010-382
email: tihomir.tucman@gmail.com

Adresa

Matije Gupca 126
Pojatno (Zaprešić)
10294 Pušća
HrvatskaPrikaz veće karte

 

 

Adresa

Matije Gupca 126
Pojatno (Zaprešić)
10294 Pušća

Kontakt

mob: 098 9010-382
email: tihomir.tucman@gmail.com